Okategoriserade

Julafton

Då var julafton förbi för i år. Nöjda och glada har vi landat hemma igen efter två mysiga dagar hos mamma. För första gången på flera år har julen kunnat vara positiv för mig igen och det var så skönt!

Jag började julafton med att tända upp ljus i hela lägenheten och sätta på julmusik. Precis som mamma gjorde när jag var barn. Minns känslan av mys, förväntan och lycka när jag vaknade på julaftons morgon och jag vill ge mina barn samma känsla om jag kan.

Amadeus vaknade och upprymdheten som syntes i ögonen på honom när han kom på att det var julafton var så härlig att se. Jag tog upp honom i famnen och vi gick runt och kramades samtidigt som vi tittade på alla tända ljus. Det var otroligt mysigt.

Strax därefter vaknade Aveline också men hon var mer intresserad av att kramas en stund i soffan, än att titta på ljusen. Längtar lite till nästa år när hon också är lite mer medveten om vad jul innebär.

Vid 9 blev vi hämtade av mamma, i bara pyjamasarna. Det är en tradition för oss, att äta mysfrukost innan vi gör oss i ordning för dagen. Så mysigt!

Efter frukost och fix tog vi den klassiska promenaden. I år ganska kort och långsamt på grund av två traskande barn. Vi njöt allihop av det fina vädret. Snö och sol, kan det bli bättre?

När julmat, kalle och kaffe var avklarat var det så dags för tomten att komma. Vi hade inte planerat någon tomte egentligen men Amadeus hade pratat flera gånger under dagen om att han skulle få träffa tomten, för det var ju ändå julafton. Mamma kom på idén att fråga en granne som ändå skulle komma över om han kunde plocka med sig tomtedräkten och han ställde mer än gärna upp.

Det var otroligt uppskattat och antagligen det bästa på hela dagen om jag frågar Amadeus. Han var helt övertygad om att det var ”den riktiga tomten” som han själv uttryckte det.

Det blev en lyckad julafton. Fina julklappar till oss alla, god mat och framför allt trevligt sällskap. Helt klart en julafton att minnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *